Un sistem care refuză schimbarea: Călin Georgescu și lupta pentru adevăr
Într-o lume în care adevărul pare să fie cel mai mare păcat, Călin Georgescu a îndrăznit să-l rostească. În fața unui sistem care își arată colții la fiecare pas, candidatura sa la prezidențiale a fost blocată definitiv de Curtea Constituțională. Dar mesajul său rămâne, ca o chemare la trezire, o chemare la conștiință. „Nu despre mine a fost vorba vreodată”, spune el, ci despre un popor care merită mai mult decât sărăcie și umilință.
Georgescu a vorbit despre corupție, despre drepturile îngrădite și despre soluții concrete pentru o Românie suverană: hrană, apă, energie. A cerut pace, nu doar între oameni, ci și între popor și un sistem care ar trebui să-l protejeze, nu să-l abuzeze. Dar sistemul, spune el, nu acceptă pe nimeni din afara lui. Adevărul doare, iar cei care îl rostesc sunt cenzurați, marginalizați, eliminați.
Un popor adormit, o chemare la trezire
Georgescu nu ezită să arate cu degetul și spre noi, cei care am privit de la distanță, cei care am așteptat ca alții să ne salveze. „Am greșit și noi”, recunoaște el, pentru că am lăsat 35 de ani în mâinile altora. Am depins de Uniunea Europeană pentru bani, de NATO pentru apărare, de Statele Unite pentru salvare. Și acum, ne trezim incapabili să ne decidem singuri soarta.
El vorbește despre o misiune îndeplinită: trezirea conștiinței naționale. „Poporul român s-a trezit”, spune el, dar schimbarea nu poate veni de la un singur om. Este nevoie de un întreg popor, unit în credință și adevăr. Libertatea, subliniază el, începe în conștiință, iar alegerile corecte sunt în mâinile fiecăruia dintre noi.
Adevărul ca revoluție
În fața unui sistem violent, fizic și psihic, Georgescu a ales să expună realitatea. „Am expus demonul în toată hidoșenia lui”, declară el, lăsând poporului alegerea de a rămâne cu credință în Dumnezeu sau de a face pactul cu diavolul. El compară această luptă cu un drum al Golgotei, o cruce pe care o purtăm de două mii de ani, fără să dovedim statornicie în unitate și dreptate.
Dar mesajul său nu este unul de resemnare. Este o chemare la acțiune, la trezire, la libertate. „Noi suntem poporul. Noi rămânem România”, spune el, încurajându-ne să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru. Într-o lume în care democrația și libertatea par să-și dea ultima suflare, Georgescu ne îndeamnă să arătăm că alegerea noastră contează.
Un viitor în mâinile noastre
Georgescu nu se consideră un salvator. El este doar un om care a îndrăznit să spună adevărul, să expună realitatea, să cheme la trezire. „Misiunea mea a fost îndeplinită”, spune el, lăsând poporului responsabilitatea de a continua lupta. Este un mesaj de speranță, dar și de avertizare: viitorul nostru depinde de alegerile pe care le facem acum.
Într-o lume în care adevărul este o revoluție, Georgescu ne amintește că libertatea începe în conștiință. Și că, indiferent de obstacole, noi suntem cei care trebuie să decidem ce fel de viitor ne dorim. „A fost o onoare să fim împreună în această chemare istorică”, încheie el, lăsându-ne cu gândul că schimbarea începe cu fiecare dintre noi.