Ancheta publicată de cotidianul clujean dezvăluie un contract controversat câștigat de către Vasile Dâncu. Suma de 143.000 de euro a fost obținută prin intermediul casei de sondaje IRES, controlată de către influentul lider al social democraților, pentru o așa-numită „monitorizare culturală”. Ancheta aduce în atenție faptul că proiectul cultural pentru care s-a atribuit „monitorizarea culturală” a avut o vizibilitate modestă în România și pune sub semnul întrebării justificarea acordării acestui contract, în special având în vedere că proiectul a fost finalizat.
„Abordarea cercetării va pleca de la constatarea că programul TM2023 a pus accentul într-o mare măsură pe nevoia de a completa idealul excelenței culturale și artistice și succesul numeric la public, cu accentul pus pe implicarea și pe efectele resimțite de oameni, public, decidenți și profesioniști, rolul și impactul asupra acestora în proiectele și experiențele culturale, prin abordări cu o dimensiune de intervenție culturală sau socială, prin educație. Analiza va urmări cu precădere dinamica relației cu publicul în cazul proiectelor și evenimentelor din Programul TM2023. Parametrii minimi de validare a cercetării cantitative cu privire la operatorii culturali incluși în Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”– cum implică aceștia publicul, cu ce succes etc. –, pentru ca studiul să fie considerat reprezentativ: minim 60% dintre entitățile înregistrate în program pe toată durata acestuia, și minim 80% pentru perioada 2021-2023. Durata chestionarului trebuie să fie de minim 20 de minute, de preferat CATI sau CAWI. Parametrii minimi de validare a cercetării cantitative cu privire la implicarea publicului din regiunea Banatului (altul decât cei din Timișoara) pentru a identifica tipologia categoriilor de public, preferințe și tipare de consum, vor presupune: proiectarea și aplicarea a 3 sondaje de opinie pe eșantioane de minim 385 de persoane fiecare, CATI, CAPI sau CAWI”, se menționează în caietul de sarcini al contractului.
Semnal de alarmă de la șeful Statului Major: Nu putem pune la pământ dronele rusești. Nu există legislație, dar nici muniție
Sursa: Realitatea.net