Close Menu
Target News
    Target NewsTarget News
    • Pagina principala
    • Politica
    • Justitie
    • Social
    • Diverse
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Advertoriale
    Target News
    Home»Diverse»Ciorba de burta de post: Cum se prepara.
    Diverse

    Ciorba de burta de post: Cum se prepara.

    martie 18, 2024Niciun comentariu3 Mins Read
    Ciorba de burta de post Cum se prepara
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burtă de post.

    Iată cum poţi să prepari o ciorbă de burtă falsă, altfel spus o ciorbă de „burtă” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se găsesc în orice supermarket. Mai întâi se fierb ciupercile în apă, în care se pune un amestec de legume deshidratate, un fel de vegeta naturală, iar separat se călește puțin morcovul (sau ce legume dorește fiecare să mai folosească). La final se pune usturoiul și înlocuitorul de smântână, adică smântână din caju sau, mai bine, iaurt de post. Ciorba o poți acri direct în farfurie cu oțet de mere sau zeamă de lămâie. Și nu uita de ardei iute, dacă îți place! Aceștia sunt, pe scurt, pașii pe care îi vei urma.

    Ține minte! În loc de smântâna pe care o pui în rețeta clasică, poți folosi cu încredere iaurtul de post, care este realizat din soia sau din nuca de cocos. Iaurtul de post îl poți cumpăra din supermarketuri.

    Ingrediente pentru Ciorba de burtă de post- 500 grame de ciuperci Pleurotus (costă 6-8 lei)- 2-2,5 litri de apă- 2 linguri de vegeta- un morcov (un sfert de țelină și puțină rădăcină de pătrunjel – opționale)- 2 căței de usturoi- 100 ml de ulei- sare, piper dupa gust- zeama de lamaie sau otet pentru acrit- iaurt sau smântână de post

    Mod de preparare ciorba de burtă de post: Spălăm ciupercile Pleurotus în jet de apă și apoi le lăsăm să se zvânte puțin. Tăiem ciupercile fășii (pentru a le imita cât mai bine pe cele din ciorba clasică) Punem cei 2-2,5 litri de apă la fiert împreună cu cele 2 linguri de vegeta naturală. Cât fierbe apa, morcovii (și celelalte legume – țelină, pătrunjel) se rad pe răzătoarea mică. Punem o tigaie pe foc și încingem uleiul. Adăugăm morcovul și îl călim 2-3 minute, amestecând pentru a nu se arde. Când apa începe să clocotească, adăugăm fășiile de ciuperci tăiate și morcovul (legumele) călit. Adăugăm sare și piper după gust și lăsăm să fiarbă împreună pentru 20-30 de minute, se acoperă vasul cu un capac, până ce fierb ciupercile și morcovul (legumele). Când sunt gata, dăm focul mai mic și adăugăm iaurtul sau smântâna de post. La final, adăugăm usturoiul pisat. Se amestecă totul bine și ciorba de burtă de post este gata! Se servește cu oțet (de mere sau obișnuit) sau cu zeamă de lămâie și cu ardei iute, dacă îți place.

    Sursa: Realitatea.net

    admin
    • Website

    Related Posts

    Incendiu mare într-o gospodărie din Vâlcea.

    aprilie 23, 2025

    Ministerul Dezvoltării a alocat 40 milioane lei pentru consolidare.

    aprilie 23, 2025

    Un urs a apărut în Prahova, populația avertizată prin RO-ALERT

    aprilie 23, 2025

    Atenție, șoferi! Ceață pe drumuri județene din țară

    aprilie 23, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Editors Picks
    Latest Posts
    • Politica
    • Justitie
    • Social
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Politica cookies
    • Termeni și Condiții
    • Politica de Confidențialitate
    • Contact
    • Facebook

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.