Close Menu
Target News
    Target NewsTarget News
    • Pagina principala
    • Politica
    • Justitie
    • Social
    • Diverse
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Advertoriale
    Target News
    Home»Diverse»Alimentele toxice consumate in Postul Pastelui, considerate sanatoase.
    Diverse

    Alimentele toxice consumate in Postul Pastelui, considerate sanatoase.

    martie 22, 2024Niciun comentariu2 Mins Read
    Alimentele toxice consumate in Postul Pastelui considerate sanatoase
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    În acest material vei găsi lista cu cele mai toxice produse de post și lista cu cele mai sănătoase produse de post. Iată ce trebuie să mănânci și, mai ales, ce să nu mănânci în post! Crenvurşti vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt doldora de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime – carne, lapte şi ouă, şi duc ideea de purificare a organismului în derizoriu. În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi “mezelurile”, din cauza conţinutului mare de “E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită. Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul următor se află laptele de soia, pe care îl puteţi consuma zilnic. Medicii atrag atenţia că anumite produse sunt de post doar cu numele, pentru că pe etichetă se regăsesc ingrediente “de dulce”. Există unele tipuri de caşcaval din soia care conţin cazeină (proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia). Singura soluţie ca să nu fiţi păcălit de comercianţi este să verificaţi foarte atent eticheta. Ingrediente precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce să caute într-un produs de post. Sfatul specialiştilor în alimentaţie este să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză. Cel mai des întâlniţi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120). Acesta din urmă este obţinut dintr-o insectă şi, cu toate acestea, se regăseşte în unele produse de post. Alte substanţe de care trebuie să vă feriţi sunt conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteină din lapte, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sănătate, caramel (E150) şi EDTA (E385), care se foloseşte în special în conserve şi este unul din cei mai periculoşi aditivi.

    Sursa: Realitatea.net

    admin
    • Website

    Related Posts

    Incendiu mare într-o gospodărie din Vâlcea.

    aprilie 23, 2025

    Ministerul Dezvoltării a alocat 40 milioane lei pentru consolidare.

    aprilie 23, 2025

    Un urs a apărut în Prahova, populația avertizată prin RO-ALERT

    aprilie 23, 2025

    Atenție, șoferi! Ceață pe drumuri județene din țară

    aprilie 23, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Editors Picks
    Latest Posts
    • Politica
    • Justitie
    • Social
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Politica cookies
    • Termeni și Condiții
    • Politica de Confidențialitate
    • Contact
    • Facebook

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.